Mercimek, baklagiller familyasında yer alan Lens cinsine dahil dört türden biridir. Mercimek insanlık tarihinin en eski tarım ürünlerindendir.
Ortalama Besin Değerleri : 100 g
Enerji: 312 kcal / 1327 kJ
Yağ: 1,4 g
Protein: 23,5 g
Karbonhidrat: 51,5 g
Her şeyden önce, önemli bir bitkisel protein kaynağıdır. Mercimek diğer baklagillerden daha fazla protein içerir. Bu nedenle ete iyi bir alternatif sunarken, etin aksine bitkisel protein kaynaklarının neredeyse hiç yağları yoktur. Bu nedenle özellikle vejetaryen ve vegan diyetinde popülerdir. Kaslarını oluşumunu desteklemek ve güçlendirmek isteyen sporcular da baklagilleri protein açısından zengin, az yağlı bir diyete dahil edebilirler.
Mercimeğin Vücudumuza Faydaları :
- KAS YAPISINI GÜÇLENDİRİR : Protein vücudumuzdaki kas ve organların onarımı ve düzgün çalışması için önemlidir. Mercimek zengin bir protein kaynağıdır.
- KOLESTEROLÜ AZALTIR : Yeşil mercimek, yüksek oranda çözünür lif içerdiğinden kandaki kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir.
- DİŞ VE KEMİKLERİ BESLER : Mercimek, sağlıklı dişler ve kemikler için gerekli olan kalsiyum, magnezyum ve diğer vitamin ve mineraller bakımından zengindir.
- SİNDİRİM SİSTEMİNİ DESTEKLER : Yüksek lifli gıdalar sindirim sistemini iyileştirmek için benzersizdir. Bu nedenle, mercimek yiyerek bağırsak hareketlerini optimize ederek sindirimi destekleyebilirsiniz.