Malzemeler:
Hamur için:
1 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı ay çiçek yağı
250 gr tuzsuz beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
½ limonun suyu
Süslemek için:
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Şerbeti için; şekeri ve suyu derin bir tencereye koyup orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatın ardından tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın. Derin bir kapta yumurta ve ay çiçek yağını çırpın. Ayrı bir kapta tuzsuz peyniri iyice ezin, isterseniz blender da kullanabilirsiniz. Ardından ezilmiş peyniri, kabartma tozunu, vanilyayı ve irmiği kaba ilave edin. İyice karıştırdığınız malzemelere unu eleyerek ilave edin ve bu sırada yoğurun. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ettiğiniz zaman un eklemeyi bırakıp iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak Kemalpaşaları derin bir tepsiye aldıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbetini çekmesi için 10-15 dakika bekleyin. Şerbetini çeken tatlıyı üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin.
Afiyet olsun!