Malzemeler:
800 gr dana kıyma
200 gr kuzu kıyma
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
3 yemek kaşığı ay çiçek yağı
Yapılışı:
Soğanların kabuğunu soyup derin bir kaba rendeleyin. Ardından suyunuz süzdüğünüz soğanların üzerine dana kıymayı, kuzu kıymayı, karbonatı ve tuzu ekleyin ve iyice yoğurun. Tamamen birbirine karışan köfte harcının üzerini streç filmle örtüp buzdolabında yaklaşık 3 saat bekletin. Ardından geniş bir kesme tahtasına aldığınız harcın üzerine yağlı kâğıt koyarak harcı açınız. 1 cm kalınlığına ulaşan köfte harcını bir bıçak yardımıyla küçük dikdörtgenlere ayırın. Ardından köfteleri geniş bir tavada kızdırdığınız ay çiçek yağına ekleyin. Köfteleri arkalı önlü kızarttıktan sonra ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun!