Malzemeler:
1 kg bamya
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy dolmalık sarıbiber
1 adet orta boy dolmalık kırmızıbiber
3 diş sarımsak
1 adet limon suyu
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Ocağa aldığınız tencereye sıcak suyun yarısını koyun. Önceden ayıkladığınız bamyayı suyun içerisine alın ve limon suyunu ilave edin. 2 dakika kadar kaynatın. Ardından; bir süzgeç yardımıyla süzün. Soğuk suda yıkadıktan sonra bir kez daha fazla suyunu süzün. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Yarım ay şeklinde doğradığınız orta boy soğanı kızgın yağda renk alana kadar karıştırarak kavurun. Sırasıyla; ezilmiş sarımsağı, ince ince dilimlediğiniz orta boy havucu, çekirdekli kısımlarını çıkardıktan sonra minik küpler halinde doğradığınız orta boy dolmalık sarı ve kırmızıbiberi, küp şeklinde doğradığınız orta boy domatesi ve bamyayı ilave ederek karıştırıp kavurun. Tuzunu, karabiberini ve toz şekeri ilave edin. Kalan sıcak suyu tencereye aktarıp, tüm malzemeyi bir iki kez karıştırın ve kapağını kapatın. Orta ateşte 25 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda soğumasını bekleyip, servis edin.
Afiyet Olsun!