Malzemeler:
3 su bardağı irmik
5 su bardağı süt
2 1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı file Antep fıstığı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Tereyağını, geniş tabanlı bir tencereye aktarın ve eritin. İrmiği ekleyin ve orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak 20 dakika kadar kavurun. İrmiğin kokusu çıkıp açık kahverengi bir renk aldığında sütü hemen ardından da toz şekeri ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra helvayı, toz şeker eriyip sütünü çekene kadar orta ateşte pişirin. Ayçiçek yağını küçük bir tavaya aktarın ve kızdırın. File Antep fıstığını kızgın yağda renk alana kadar soteleyin. Ardından; sütünü çeken helvaya kavrulmuş fıstığı ekleyin ve karıştırın. Fıstığını eklediğiniz helvayı, ocaktan alın ve kapağını kapattığınız tencerede 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Küçük servis kâseleri ya da dondurma kaşığı ile şekil vererek servis edin.
Afiyet Olsun!