Yapılışı:
Tatlının şerbetini hazırlamak için; Tencerede suyu ve toz şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın. Bir kâse içerisinde kadayıfı elinizle diterek açın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini küçük parçalara ayırın ve tel tel açtığınız kadayıf ile karıştırın. Hazır yufkayı, mutfak tezgâhınızın üzerine açın. Margarin ile harmanladığınız tel kadayıfın yarısını orta kısmına dağıtarak yerleştirin. İnce çekilmiş fındık içini üzerine serpiştirin. Yufkanın, uç kısmını kadayıfın üzerine kapattıktan sonra sıkıca rulo şeklinde sarın. Diğer yufkaya da aynı işlemi tekrarlayın. Kadayıf ile sardığınız yufkaları, iki parmak kalınlığında keserek dilimlere ayırın ve fırın tepsisine aralık bırakmadan dizin. Kaynamakta olan şerbete limon suyunu ilave edin ve ılınması için bekletin.
Malzemeyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız sıcak kadayıfların üzerine bir kepçe yardımıyla ılık şerbeti azar azar gezdirin. Tatlıyı, şerbetini çekmesi için yaklaşık 10 dakika kadar beklettikten sonra dondurma ilavesiyle servis edin.
Afiyet Olsun!