Malzemeler:
50 gr tereyağı
50 ml zeytinyağı
320 gr irmik
600 ml süt
300 gr toz şeker
200 gr tuzsuz dil peyniri
Yapılışı:
Sütü toz şeker ilavesiyle bir tencerede şeker eriyene kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kaynatın. Tereyağını başka bir tencerede eritin. Eriyen tereyağının içerisine zeytinyağını ekleyin. Yağ kızıp köpük köpük olunca irmiği ilave edin ve tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak irmiği, esmerleşip kokusu çıkana kadar yaklaşık 20 dakika kavurun. Tuzsuz ve yumuşak kıvamda olan dil peynirini elinizle diterek ince uzun parçalara ayırın. Kavrulan irmiğin içerisine dil peynirlerini ekleyin ve 2 dakika kadar kavurmaya devam edin. Ardından toz şeker ilavesiyle kaynattığınız sıcak sütü, dil peynirleriyle kavrulan irmiğin içerisine azar azar, tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak ekleyin. şekerli, sıcak sütünü eklediğiniz irmik helvasını 2 dakika kadar orta ateşte kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Helvayı ocaktan alın ve içini çekene kadar kapağı kapalı tencerede 10 dakika demlendirdikten sonra arzuya göre ceviz ve tarçın ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
Afıyet Olsun!