Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı un
1/2 paket (instant) kolay maya
2/3 su bardağı ılık su
Üzeri için:
250 g ince çekilmiş dana kuşbaşı eti
1 adet orta boy soğan
1/2 su bardağı doğranmış domates
2 adet orta boy yeşil sivribiber
8- 10 dal maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Saplarını kesip çekirdeklerini ayıkladığınız yeşil sivri biberi ortadan ikiye böldükten sonra ince ince doğrayın. Maydanozu incecik kıyın. Soğan, biber ve maydanozları bir kaba aktarın. Fazla suyunu süzdükten sonra domatesi, dana kuşbaşı etini, kimyonu, karabiberi, tuzu, pul biberi, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyin ve tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hamurunu hazırlamak için; unun içine mayayı koyun ve ılık suyu azar azar ilave edin. Hamuru toparlanana kadar elinizle karıştırarak yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün ve mutfak tezgâhınızın üzerinde avuç içinizle yuvarlayarak şekil verin. Kurumaması ve mayalanmaları için; üzerlerini temiz ve nemli bir el bezi ile örtün. Oda ısısında 15- 20 dakika kadar bekletin. Mutfak tezgâhınızın üzerini unlayın. Her bir hamur parçasını bir merdane yardımıyla uzunlamasına açın. Açtığınız hamurları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız harcı eşit olarak paylaştırdıktan sonra elinizle yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10- 12 dakika kadar üzerindeki etler kızarana ve hamur renk alana kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!