Malzemeler:
4 su bardağı un
1 paket 20 gramlık (instant) kolay maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 1/2 su bardağı ılık su
250 g rendelenmiş kaşar peyniri
250 g ince dilimlenmiş sucuk
Yapılışı:
Unu bir kaba alın. İçerisine; kolay (instant) mayayı ve tuzu ekleyin. Ilık suyu azar azar ilave ederek hamuru elinizle karıştırarak toparlayın. Mutfak tezgahınızın üzerini unlayın. Hazırladığınız hamuru avuç içinizle bastırarak toparlayın. Dört eşit parçaya bölün. Kurumamaları için; hamurların üzerine nemli bir mutfak bezi kapatarak 20 dakika kadar mayalandırın. Ardından unlanmış mutfak tezgahınızın üzerinde hamur parçalarını yeniden yuvarlayın ve dört adet hamur bezesi elde edin. 10 dakika kadar daha dinlendirin. Mutfak tezgahınızı yeniden unlayın. Hamur bezelerini, bir merdane yardımıyla yaklaşık 30 cm. uzunluğunda açın. Rendelenmiş kaşar peynirini ve ince dilimlenmiş sucuğu dört eşit parçaya ayırın. Açtığınız her bir hamur parçasının orta kısmına rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Üzerine sucuk dilimlerini dizin. Kenarlarında kalan hamur parçalarını malzemenin üzerine kapatın. İki uç noktasını birleştirin. Elinizle bastırarak şekil verin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinizin üzerine hazırladığınız pideleri alın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında pideler kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar fırınlayın. Ilık olarak servis edin.
Afiyet Olsun!