Malzemeler:
300 gr un
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
½ çay bardağı ay çiçek yağı
½ çay bardağı yoğurt
İç harcı:
450 gr kakaolu fındık kreması
Yapılışı:
Derin bir kapta un, pudra şekeri ve kabartma tozunu karıştırın. Ayrı bir kapta yoğurdu, tereyağını ve ay çiçek yağını mikser yardımıyla iyice karıştırın. Ardından yoğurtlu karışımı una ekleyin ve iyice yoğurun. İyice yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmle kaplayıp 20 dakika dinlendirin. Ardından ceviz büyüklüğünde bezeler aldığınız hamuru çok ince olmayacak şekilde açın. Hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı fındık kreması koyup hamuru bohça gibi kapatın. Ardından pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye aralarında boşluk kalacak şekilde fındık kremalı hamurları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hamur hafif renk alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun!