Malzemeler:
3 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı ay çiçek yağı
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 limon dilimi
Yapılışı:
Unu derin bir kaba alın ve ortasını açarak maya ve toz şekeri ilave edin. Suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamuru iyice karıştırdığınızda hala ele yapışacak kıvamda olması gerekiyor. Hamurun üstünü kapatın ve 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Hamur dinlenirken şekeri, limon dilimini ve suyu bir tencereye koyup 2-3 dakika kaynatın ardından soğumaya bırakın. Hamuru sıkma torbasına alın ve küçük küçük toplar keserek bu topları daha önceden kızdırdığınız yağın içerisine atın. Lokmaların her tarafının iyice kızarması için bir kevgir yardımıyla karıştırın ve ardından yağını akıtarak lokmaları alın ve soğuk şerbete atın. 10-15 saniye kadar şerbette beklettiğiniz lokmaları bir servis tabağına alın. İster soğuk ister sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!