Malzemeler:
4 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
İç harcı için:
500 gr kıyma
4 adet soğan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
3 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
½ çay bardağı ay çiçek yağı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı su
Servisi için:
2 diş sarımsak
500 gr yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Su, maya, tuz, şeker bir kapta bekletilir. Maya kabarınca un ve ay çiçek yağı eklenerek yoğurulur. Üstü kapalı bir kapta 1,5 saat dinlendirilir. Soğan, biber ve domatesler küçük küçük doğranır. Bir tavaya ay çiçek yağı konulur ve ısıtılır. Isınan tavaya önce soğanlar ardından biberler eklenerek kavrulur. Soğanların rengi pembeleşince kıyma tavaya eklenir ve 5 dakika kavrulmaya devam edilir. Ardından domates, domates salçası, biber salçası, tuz, pul biber ve karabiber eklenen iç harç 2-3 dakika daha karıştırılıp tavanın altı kapatılır. Hamurdan iti ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp çok büyük olmayacak şekilde hamurlar açılır. Ardından bir tavada altlı üstlü pişirilir. Pişirilen küçük yufkalar bir bezin üstüne serilir ve üstü örtülür. Ardından büyük bir çukur servis tabağına 1 yufka 1 kepçe de iç harç olmak üzere malzemeler üst üste dizilir. Sosu için: rendelenen sarımsaklar ve tuz yoğurda eklenir ve yoğurt iyice çırpılır. Yağlama yoğurtlu sos ile birlikte sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun!