Malzemeler:
Harcı İçin:
250 gr dana kıyma
250 gr sığır kıyma
2 domates
2 soğan
2 diş sarımsak
2 kırmızı acı biber
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
5 adet sivri biber
2 domates
6 diş sarımsak
2 soğan
Tepsi İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Maydanoz, sarımsak, acı biberler, soğanlar ve domatesler ince ince kıyılır. Bütün kıyılmış malzemeler kıymalar ve tuz ve karabiberle karıştırılıp hep birlikte iyice yoğurulur. İyice harmanlanan karışım tabanına domates salçası sürülen tepsiye yayılır. Domatesler doğranıp, soğanların her biri 4 eşit parçaya bölünüp harcın üzerine yerleştirilir. Sarımsaklar soyulduktan sonra, biberlerin her birine bıçak yardımıyla 2 çizik atılır ve tepsinin üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika süreyle pişirilen kebap, pide ekmeği ile birlikte sıcak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun!