Malzemeler:
2 1/2 su bardağı un
1 adet yumurta
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı için:
250 gram lor peynir
i1/4 demet maydanoz
Hamuru açmak için:
2 yemek kaşığı un
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Bir kabın içerisine; unu ve tuzu aktarın. Karıştırma kabına aktardığınız unun ortasını boşluk kalacak şekilde elinizle açın, yumurtayı ekleyin. Unu ve yumurtayı birbirine yedirin. Suyu azar azar ilave edin ve hamuru yoğurarak toparlayın. İç harcı için; maydanozu incecik kıyın, lor peyniri ile karıştırın. Açma ununun bir bölümünü mutfak tezgâhınızın üzerine serpiştirin. Karıştırma kabının içerisinde yoğurduğunuz hamuru, tezgâhın üzerine alın. Avuç içinizle bastırıp, iyice özleşene kadar hamuru yoğurmaya devam edin. Mantı hamuru gibi sert bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru bir bıçak yardımıyla 6 eşit parçaya kesin. Tekrar unladığınız mutfak tezgâhınızın üzerinde bir merdane yardımıyla, üzerlerini de unladığınız hamur parçalarını yaklaşık 20 cm. çapında açın. Orta kısımlarına hazırladığınız lor peynirli, maydanozlu
iç harçtan yerleştirin. Hamur parçalarını yarım ay şeklini alacak şekilde kapatın. Kızarırken kenarlarının açılıp iç harcının dağılmaması için; bir çatal yardımıyla hamurların kenarlarını bastırarak aynı zamanda şekil verin. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Hazırladığınız yarımca börekleri; iyice kızan derin yağda arkalı önlü altın sarısı renk alana kadar kızartın. Sıcak olarak bekletmeden servis edin.
Afiyet Olsun!