Malzemeler:3 adet yufka300 g kıyma1 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 adet orta boy soğan2 yemek kaşığı kuş üzümü1 yemek kaşığı çam fıstığı1/2 adet çubuk tarçın3 dal maydanoz1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için:1 su bardağı süt1 şişe soda2 adet yumurta1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Fırın kabını yağlamak için:1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve ayçiçek yağında renk alana kadar kavurun. Maydanozu ince doğrayıp ilave edin ve karıştırın. Kıymayı, tuzu ve karabiberi, çam fıstığını, kuşüzümünü ve çubuk tarçını ekleyin. Kıyma suyunu çekene ve fıstıklar kavrulana kadar, yaklaşık 10 dakika kavurun. Böreğin sıvı harcını hazırlamak için; sütü, sodayı, yumurtaların yarısını ve ayçiçek yağını bir kapta karıştırın. Yufkaları mutfak tezgahınızın üzerine kat kat açın ve ayrı bir kapta hazırladığınız sıvı harcı bir fırça ile yufkaların üzerine sürün. Hazırladığınız kıymalı harcı yufkalara yayarak paylaştırın. Her bir yufkayı rulo şeklinde sarın. Sardığınız yufkaları yuvarlayın ve spiral şeklinde içe doğru kıvırın. Fırın tepsisini ayçiçek yağı ile yağlayın ve sardığınız yufkaları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kalan sıvı harcın içine kalan yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Fırın tepsisine dizdiğiniz yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla hazırladığınız sıvı harcı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkaların üzeri kızarana kadar yaklaşık 20- 25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun!