Malzemeler:
Hamuru için:
500 g un
3 adet yumurta
1 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
250 g kıyma
1 adet orta boy soğan
6 dal maydanoz
1/2 tatlı kaşığı tuz
Servisi için:
1 su bardağı yogurt
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
İç harcı için; soğanı ve maydanozu ince ince kıyın, kıymayı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Unun üçte birini, yumurta ve tuzu bir kaba koyarak yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar kalan unu hamura ekleyerek yoğurmaya devam edin. Kıvam alan hamuru 5 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla açın. Yuvarlak açtığınız hamuru küçük kareler halinde kesin. Hazırladığınız kıyma içini kestiğiniz her bir parçaya eşit bir şekilde koyun. Dört köşesini birleştirerek bohça şeklinde kapatın. Derin bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın ve mantıları kaynayan
suyun içinde yavaş yavaş karıştırarak haşlayın. Haşlanan mantıları kevgir yardımı ile servis tabağına alın. Üzerine başka bir kapta çırptığınız yoğurttan dilediğiniz bir miktar gezdirin. Bir tavada tereyağını kızdırın. Domates salçasını, pulbiberi ve sıcak suyu karıştırarak kaynatın. Hazırladığınız sosu da yoğurdun üzerine dilediğiniz miktarda gezdirerek sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun!