Malzemeler:
300 g orta yağlı kıyma2 1/2 su bardağı ince bulgur1 su bardağı sıcak su1 adet yumurta akı2 adet orta boy patlıcan3 adet orta boy domates4 adet orta boy yeşilbiber1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sumak (ılık suda bekletilmiş)1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
Bulguru, toz biberi, tuzu, domates salçasını derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine, sıcak suyu ekledikten sonra yaklaşık 10 dakika kadar üzeri kapalı bir şekilde bekletin. Kabuklarını alacalı soyduğunuz patlıcanları, üç eşit parçaya kestikten sonra bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yeşilbiberi, patlıcanlarla uyumlu olacak şekilde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin. Șişene kadar beklettiğiniz ince bulgurun içerisine kıymayı ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Ardından, ceviz büyüklüğünde parçalar alın, avuç içinizde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Tereyağını, derin bir tencerede kızdırın, domatesleri orta ateşte 5 dakika kadar kavurun.Üzerine; parmak kalınlığında dilimlediğiniz patlıcanları, yeşilbiberleri ekleyin. En üste hazırladığınız köfteleri dizin. Ilık suda beklettiğiniz sumağı köftelerin üzerine gezdirin. Yemeği, kapağı kapalı tencerede yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Üstte kalan köfteleri, sebzeleriyle birlikte servis edin.
Afiyet Olsun!