Malzemeler:
300 gr İzmir tulum peyniri
1 adet yumurta
3 dilim ince çekilmiş bayat ekmek içi
1/2 demet maydanoz,
dereotu
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı un
2 adet yumurta
3/2 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı:
İzmir tulum peynirini rendenin ince tarafı ile rendeleyin. İçine yumurtayı ekleyin. İnce çekilmiş bayat ekmek içini ilave edin. Karabiberi ekleyin. Dereotu ve maydanozu çok ince doğrayın ve peynirlere ekleyin. Karışımı iyice yoğurun ve elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hafif uzun olacak şekilde yuvarlayın. Köfteleri önce una batırın. Ardından çırpılmış yumurtaya bulayın ve son olarak galeta unununa bulayarak üzerlerini kaplayın. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Peynir köftelerini, renk alana kadar kızarttıktan sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!