Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı hazır mantı
5 su bardağı sıcak et suyu
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
Margarinin yarısını eritin. Hazır mantıyı renk alana kadar karıştırarak kavurun. Yaklaşık 3 dakika kavurduğunuz mantıların üzerine et suyunu döküp, haşlanmış nohudu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp çorbayı 10 dakika kaynatın. Yoğurdu ve unu bir çırpma teli ile çırpın. İçine kaynayan çorbanın suyundan yaklaşık 4 (dört kişilik tarif ölçüsü) kepçe kadar alarak kısa bir süre çırpın. Çorbayı hızlıca karıştırırken sulandırdığınız yoğut karışımını yavaşça çorbaya dökün. Tuzu ekleyin. Kalan margarini bir tavada eritin. Naneyi ve kırmızı toz biberi kızgın yağda karıştırın ve kaynayan çorbanın üzerine dökün. Karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!