Malzemeler:
250 gr kuru bakla içi
1 küçük soğan
1 küçük havuç
2 diş sarmısak
1 L su
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dere otu
Arzuya göre tuz
Yapılışı:
Kuru bakla içini bir saat sıcak su da bekletin. Bir tencerede ıslatılmış ve suyu süzülmüş bakla içini, doğranmış soğan ve havucu, dövülmüş sarmısağı, zeytinyağının yarısını, tuz ve suyu ilave edip orta ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Yarım demet dere otunu ince kıyıp baklanın içine ilave edip, blender ile püre haline getirdikten sonra, ince telli süzgeçten geçirip bir servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Servisten bir saat önce buzdolabında bekletin. Üzerine bir kalan zeytinyağını dökün. Ispanak ile servis yapın.
Afiyet Olsun!