Malzemeler:
175 gr köftelik bulgur
250 ml sıcak su
Arzuya göre tuz
75 gr tahin
1 orta boy domates
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
3 taze soğan
1 kırmızı sivri biber
1 yeşil sivri biber
1/2 demet maydanoz
60 gr dövülmüş tuzsuz yer fıstığı
60 gr dövülmüş ceviz içi
1 marul
Yapılışı:
Bulguru sıcak su ile ıslatın, üstünü kapatıp 20 dakika bekletin. Kabarmış bulgurun içine arzuya göre tuz, tahin, kabuğu soyulmuş rendelenmiş domates ve soğanı, salçaları, pulbiberini, ince kıyılmış taze soğanı, biberleri, maydanozu, dövülmüş fıstık ve ceviz içini katıp iyice yoğurun. Köfte şekli verip marul ile servis yapın.
Afiyet Olsun!