MALZEMELER
1 kg kuru incir
150 gram ceviz içi
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı soğuk su
1 adet çubuk tarçın
Kuru incirleri ortadan ikiye, birbirinden ayırmadan bölün. Ilık suda 10-15 dakika bekletin. Sudan çıkardıktan sonra ceviz içini, incirlerin içine ikişer üçer parça gelecek şekilde doldurun ve incirleri kapatın. Derin olmayan bir tencereye incirleri düzgün bir sıra şeklinde dizin. Dizilmiş olan incirlerin üzerine toz şekeri tüm yüzeye eşit bir biçimde dağılacak şekilde serpiştirin. Çubuk tarçını ve soğuk suyu ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.Yaklaşık 20-25 dakika kaynadıktan sonra koyduğunuz su şerbet kıvamına gelince incirleri ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yarım saat kadar soğuduktan sonra tatlınızı soğuk olarak servis edin.